19. 9. 2024

Jak sestavit dokonalou svatební hostinu?


Svatební hostina a svatební catering je velmi důležitou součástí plánování svatby. Výběr by měl být promyšlený, aby odrážel styl svatby, preference svatebčanů a také celkový styl svatby. Myslet byste měli samozřejmě na všechny svatební hosty.

Styl svatby

Styl a téma svatby bude mít velký vliv na plánování svatební hostiny. Pokud máte tradiční svatbu, ideální bude svatební oběd či večeře o více chodech. Naopak, pokud se bude jednat o spíše neformální svatbu, která se bude konat venku, můžete uspořádat oslavu ve formě jednoduchého rautu nebo barbecue.

hostina

Prostory

Důležité je také zvážit prostory, kde se bude svatební oslava konat. Zda zde bude prostor na uskladnění jídla, na servírování, nebo zda vám mohou připravit jídlo přímo na místě. Stejně tak, když se bude konat svatba venku. V takovém případě také musíte myslet na to, kam jídlo schováte, pokud bude špatné počasí. Pro takové případy je ideální pronájem párty stanů https://www.partystanyaz.cz/pronajem.html.

Preference hostů

Samozřejmě, na svatbě musíte zvolit takové jídlo, které vám bude chutnat. Ale měli byste brát v potaz i preference hostů a případně zajistit více variant jídla. Při plánování svatby a hostiny si zjistěte, zda nemáte mezi hosty někoho s potravinovou intolerancí, vegetariány nebo vegany.

svatební menu

Volba cateringu

Svatební hostinu většinou zajišťuje cateringová služba. A její výběr je klíčový. Před výběrem prozkoumejte názory ostatních a recenze. Určitě doporučujeme si před finálním dohodnutím ohledně menu uspořádat ochutnávku, kde ochutnáte z nabídky dané cateringové služby a rozhodnete se dle toho, co vám bude nejvíce chutnat.

Nápoje

Důležitou součástí celé svatební hostiny jsou také nápoje. Zvažte, co se bude podávat na stole, co se bude pít na přípitku. Důležité je taky hosty informovat, co budete hradit, pokud se bude svatba konat v restauraci. Zda jen nealkoholické, nebo i alkoholické nápoje. Výběr nápojů by měl být dostatečně pestrý