18. 10. 2024

Internet a počítač


Internet je v dnešní době důležitý a také si myslím, že bez internetu by se asi málo lidí obešlo. Bez internetu by byl život opravdu těžší a velice smutný. Mnoho lidí se mi třeba směje, že si myslím, že bez internetu by byl svět smutný, takový méněcenný. Jenomže když to tak vezmete a propočítáte a popřemýšlíte, nakonec je to pravda, protože si jenom vezměte, kdybyste nemohli mít počítač anebo internet, co byste dělali? Já vím, že dříve, třeba ještě před pětadvaceti lety nebo před pětatřiceti lety vůbec nebyl počítač ani internet. Samozřejmě to bylo ale někde v Americe nebo někde ve vyspělejších státech a vyspělejších zemí, tady u nás v České republice to vůbec nebylo.

Internet si musíte zaplatit.

Měl to možná jenom nějaký extra bohatý člověk. Dříve, když nebyl internet a nebyl ani počítač, tak si děti hrály venku třeba hry nebo na schovávanou a tak podobně. Nebo dělali různé sportovní aktivity, hrály kuličky nebo tenis či jiný sport anebo také skákaly velice oblíbeného panáka anebo skákaly gumu. V dnešní době, v posledních asi deseti letech, tak děti hrají na počítači různé hry. Ale abych se přiznala, tak některé hry na počítačích jsou opravdu velice zajímavé a také poučné, když to děti hrají.

Internet je dnes už samozřejmost.

Podle mého názoru interaktivní hry jsou opravdu prima, protože takhle se děti alespoň naučí logice, naučí se přemýšlet a zase bych takhle počítač a internet v dnešní době nezatracovala. Vzpomínám si, jak jsme ještě na základní škole museli dělat referáty a my jsme právě pro ty referáty si museli chodit až do knihovny, museli jsme si půjčovat knihy, abychom udělali nějaký referát, protože z hlavy jsme to logicky neudělali. Kolikrát ani rodiče nevěděli, co napsat do referátu. V dnešní době je to úplně jedno. Stačí třeba si napsat do vyhledávače na internetu různé názvy, co potřebujete a ihned máte referát udělaný. Udělá ho za vás třeba i umělá inteligence.